SARS-COV-2, què sabem?

El SARS-COV-2, nou coronavirus o COVID-19 és un nou virus que ha generat un estat de pandèmia mundial. Els coronavirus són una família de virus que poden causar des d’un refredat comú, fins a malalties greus com el MERS del 2012 o la SARS (Sd respiratoria severa aguda) aparegut en 2002. Els orígens solen situar-se en el món animal, on es troba el virus , saltant aquest als humans en algun moment i estenent-se a partir d’aquí entre la nostra espècie.

Aquest nou tipus de virus va ser detectat per primera vegada a la Xina, concretament a la ciutat de Wuhan. El COVID-19 ha demostrat una gran eficàcia en la transmissió, el que ha comportat la seva ràpida expansió per tot el planeta, ajudat en part per la gran globalització mundial.

De moment coneixem que la transmissió es produeix per gotícules respiratòries i per superfícies de contacte infectades. Utilitzar mascareta, tenir bona higiene de mans i mantenir una distància entre un i dos metres, podrien ajudar a controlar la infecció.

S’està observant que la major part de la clínica / símptomes es concentra a les vies respiratòries i que afecten de forma més greu a persones d’edat avançada o amb malalties cròniques de base. Malgrat això, la novetat del virus, comporta tenir cautela a l’espera d’analitzar més el seu comportament.

Recomanem seguir les mesures que es pautin des de les autoritats sanitàries, per així, poder entre tots controlar aquest nou virus.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *